Cele mai bune scrambled eggs

12 Iul

3 oua
1 lingura unt
sare
piper
1 lingura creme fraiche
cimbru proaspat (frunzulite)

***

Gordon Ramsay le spune „Perfect Scrambled Eggs”, pe romaneste ar fi „cea mai splendida papara din lume.”

Scrambled eggs-urile sunt mama si tatal mic dejunurilor rapide. Iar de cand am incercat reteta lui G., diminetile mele sunt mai frumoase ca niciodata, fiindca astea au o textura pe care n-am mai intalnit-o: sunt extrem de pufoase si cremoase in acelasi timp, sunt moi, perfecte, si se topesc in gura.

Urmariti-ma cu atentie pentru ca tehnica e cheia reusitei.
Se sparg ouale in cea mai buna craticioara/tigaie din dotare si se pune untul peste ele.

Nu amestecati si nu sarati acum , pentru ca ies apoase. Puneti pe aragaz la foc mic si abia atunci incepeti sa amestecati continuu, luand din cand in cand vasul de pe foc, cand incepe sa se inchege, on and off (dar amestecand in timpul asta).

Cand sunt aproape de consistenta moale si pufoasa pe care o vreti (aproximativ 2 min) luati-le de pe foc si adaugati sarea, piperul si lingura de creme fraiche*, amestecand bine pana se topeste.

*Este o creme fraiche buna la Mega Image, dar uneori viata e prea complicata pentru figuri, asa ca bagati cu incredere 25 g crema branza Philadelphia sau 1 lingura smantana 😀 Ce naiba…

La final, se presara cu cimbru si se serveste cu felii de bacon prajit, ca sa stim o treaba :))

Si, in timp ce mancati, ascultati ce zice fata asta fantastica in primele 3 minute.

Anunțuri

2 răspunsuri to “Cele mai bune scrambled eggs”

  1. florescu elena 14 Iulie 2011 la 4:02 PM #

    pisi, dupa primele 3 minute ti se cam ia de mancare 😦 desi trist dar adevarat… dar se mai redreseaza pe la minutul 6 🙂 e nice 🙂

    • Uana 14 Iulie 2011 la 4:05 PM #

      Daaa :(? La mine a avut alt efect, mi s-a facut si mai foame :))))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: