Ciocolata de casa

24 Iul

200 g zahar brun
100 ml apa
150 unt
100 g cacao
250 g lapte praf
sucul de la 1/2 lamaie 

Love supreme. Cea mai buna ciocolata din lume, featuring reteta invatata de la prietena Aida, ciocolatareasa fara pereche :D. Usoara si gata in 15 minute.

***

Sunt putine senzatii care se compara cu placerea de a manca ciocolata, cu satisfactia incredibila cu care fiecare bucatica se topeste in gura. Ciocolata e sexy si delicioasa. Daca s-ar putea, as manca ciocolata in timp ce dorm, sa ma asigur ca visez frumos. Cand ma voi marita, la nunta mea o sa fie munti de ciocolata pe fiecare masa, iar rochia mea o sa fie din ciocolata. Ma doare la banana ca ingrasa, cat timp o mananc cu dragoste.

Iar reteta Aidei e atat de buna incat, daca Amy Winehouse ar fi aflat de ea, o dadea naibii de heroina si trecea pe endorfine.

Bun.
Se da prin sita cacaua si se pune deoparte. Se pun apa si zaharul la fiert, amestecand continuu. Cand s-a topit zaharul, se adauga in ploaie cacaua. Se da in clocot si se adauga untul si sucul de lamaie. Se amesteca pana se topeste untul, apoi se adauga laptele praf, in ploaie, treptat, amestecand bineinteles. (Faceti si ceva muschi la bratul drept cu ocazia asta.)

Se varsa intr-o tava unsa cu unt si se niveleaza cu o lingura de metal umezita.

O bagati la frigider o noapte, sau cat rezistati :D.

Si, cum spunea Penelope in Woman On Top, „i think it tastes even better if you share it with someone you love.” 

Anunțuri

8 răspunsuri to “Ciocolata de casa”

  1. eu 29 Iulie 2011 la 3:57 PM #

    tu nu erai gay?care nunta? nu in ro, cel putin.

    • Uana 29 Iulie 2011 la 5:16 PM #

      Eram? Pfff, cum trece timpul…
      Da’ ciocolata nu-ti place?

      • Luana 6 Octombrie 2011 la 3:35 PM #

        Hei! arata super blogul 🙂 Quick question: 100 gr apa? Nu e prea putin?
        100 ml you mean?
        Merci! Pare super easy! Cred ca o sa try it out 😀

      • Uana 6 Octombrie 2011 la 4:21 PM #

        MERSI 😀
        Din cate tin minte cu fizica mea aproximativa, la apa 100 gr = 100 ml. Dar modific, ca oricum nu masoara nimeni apa in grame :)))) 10x again!
        PS: Daca faci, sa-mi zici cum ti-a iesit :*

  2. eu 29 Iulie 2011 la 10:12 PM #

    bla, nu-i asa interesanta de una singura….(better then chocolate e sugestiv pt ideea mea, tipe gay si ciucalata lol)

  3. Claudiu 26 Ianuarie 2013 la 10:45 PM #

    Am pus 100g de cacao si s-a facut ‘piatra’ toata compozitia. Am incercat s-o dreg cu untul dar nu prea am reusit.
    Cred ca merge cu maxim 50g de cacao la 100ml apa+ 200g zahar … Nu stiu unde mai incapeau si 250g de lapte praf.

    • Uana 28 Ianuarie 2013 la 12:35 PM #

      Claudiu, sincer imi pare rau ca nu ti-a iesit, la mine functioneaza de fiecare data. Intr-adevar, la un punct devine destul de greu de amestecat, fiindca se incheaga compozitia foarte bine si se intareste, insa nu-mi dau seama la tine de ce s-a facut chiar „piatra”. Ce reteta de ciocolata foloseai de obicei?

  4. S 22 Februarie 2014 la 8:04 PM #

    Buna seara,

    Din experienta proprie: puteti incerca sa adaugati retetei inca 50g unt si 100g cacao, in plus eliminati laptele praf si lamaia. Untul – musai cel de 80%. In ceea ce priveste procedeul, puteti incerca sa zdrobiti putin untul impreuna cu pudra de cacao, tunand ulterior siropul extrem de fierbinte peste amestec. Omogenizarea se va face foarte usor, resultand un soi de coca tare. Se intinde bine pe hartie de copt, prin presare. Rezultatul va fi o ciocolata cremoasa, fina, dar ferma. Optiuni: cu nuci si zahar caramelizat, sau, favorita mea, cu dulceata de visine si esenta de migdale; sau cu orice altceva.

    Cele bune,
    S

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: