Placinta cu prune si migdale

8 Sep


In carti, chestia asta se numeste crumble, din romanescul „sfaramatura de migdale & prune”, cum ar zice un profan intr-ale bucatariei.

Foarte serios vorbind, crumbleu‘ e o smecherie de origine britanica de care m-am indragostit maxim. Si ce altceva puteam sa fac din doua kile de prune? 😀 Aud?

Ingrediente pentru 8 portii, durata ~1h 30 min.

Pentru topping
1 cana migdale sarate
1 cana faina
200 g unt moale
1 cana zahar brun
2 oua

Pentru umplutura
2 kg prune
2/3 cana zahar brun

Pentru extra topping
200 g smantana lichida (sau frisca)
4 linguri zahar pudra
1 pastaie vanilie

Ze topping:
Se baga in robotul de bucatarie (sau in blender) migdalele pana se fac bucatele (nu pudra). Se amesteca faina si sarea cu migdalele. Se adauga untul, se varsa inapoi in robot si se invarte bine. Se toarna zaharul si ouale pana se omogenizeaza.

Ze umplutura:
Se curata prunele, se taie cam in 8 bucati fiecare si se amesteca cu zaharul. Se lasa intr-un castron impreuna o ora, amestecand din cand in cand.

Dupa o ora, se varsa prunele intr-o tava (eu am folosit forma rotunda pentru tarte).

Se intinde topping-ul peste ele. Se baga in cuptorul incins la foc mare, unde se tine vreo 50 minute. Dupa ce se scoate, se lasa la racit 10 minute.

Intre timp, puteti face crema cu vanilie. Taiati pe lung pastaia de vanilie. Amestecati frisca/smantana lichida* cu zaharul si bobitele din interiorul pastaii, invartiti cu mixerul, apoi bagati la frigider pana serviti.

*Frisca lichida e mai sexy, intr-adevar, dar personal prefer smantana de la Mega Image 😀 E cea mai buna pe care am incercat-o, desi nu e la fel de estetica.

Dar e de vis.


PS: de fapt, am scris postul asta ca sa va invit sa ascultati cel mai frumos cover de pe Radio 1 din ultima vreme. 😀

Anunțuri

6 răspunsuri to “Placinta cu prune si migdale”

  1. Violet 9 Septembrie 2011 la 10:55 AM #

    mmm, c’est manifique ❤

    • Uana 9 Septembrie 2011 la 10:58 AM #

      ❤ Ce ma bucuuuur la la la.

  2. Desene pentru copii 13 Septembrie 2011 la 5:47 AM #

    Felicitari pentru site. Ati castigat un cititor.

    • Uana 13 Septembrie 2011 la 10:59 AM #

      Multumesc! Si la mai multe desene subtitrate 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. BBQ me with love | Dragostea din farfurie - 6 August 2013

    […] tarte cu fructe de pădure, tarte cu lămâie şi lime, banana bread, crumble de prune şi migdale (my favorite – damn you, Oana, for creating a new obsession) şi minunatul tort de ciocolată şi caramel făcut de […]

  2. Crumble cu prune şi nectarine | Dragostea din farfurie - 6 August 2013

    […] a pornit de aici după ce noua mea colega de la GoodFood, Oana Titică, a adus la birou o mostră dintr-un desert pe […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: