Cobbler cu piersici si cirese din compot

6 Noi

HERE YE, HERE YE!

Prajitura de mai sus are o poveste foarte interesanta 😀. Cica ar fi creat-o niste colonisti britanici care, dupa ce ar fi infipt steagul in pamant, ar fi zis „Aye, ce-am manca ceva dulce, dar nu avem ustensile… Bollocks! Bugger!” Asa ca au luat ce fructe aveau la indemana, au rupt niste biscuiti si i-au pus deasupra, iar rezultatul a semanat cu un fel de piatra cubica. (ceea ce pe limba lui Bridget Jones se numeste cobble).

Sute de ani mai tarziu :D, prajitura pe nume cobbler pe care am reprodus-o (si ars-o pe alocuri) in chicineta se face in special in America, cu ocazia meselor de 4 Iulie.

Umplutura
– 1/2 kilogram piersici
cirese din 3 borcane mari de compot
-3/4 cana zahar brun
unt pentru uns tava

Topping
-1 cana si 1/4 faina
-1/2 cana zahar brun
-1 lingurita rasa de praf de copt
– 1 varf lingurita sare
– 2 oua mari
– 1/2 cana lapte
– 1 lingura extract de vanilie

Se incinge cuptorul la foc mic.

Se taie piersicile in bucati medii si se amesteca intr-un castron cu 1/2 cana de zahar. Se tin o ora, amestecand la jumatatea timpului.


Ciresele se scurg bine, dupa ce li s-au scos samburii. Se varsa peste piersici si se amesteca.
Se unge tava cu unt (folositi-o pe cea mai rezistenta pe care o aveti) si se toarna amestecul de fructe.

Pentru partea de deasupra:
Se amesteca faina, zaharul, praful de copt si sarea intr-un castron mare. Se adauga ouale, laptele si extractul de vanilie.

Se toarna compozitia peste fructe  si se baga la cuptor vreo 45 minute – o ora.

Se serveste cu smantana lichida, frisca sau inghetata de vanilie.

~The End~

PS: Hurrah for them Englismen! 😀 – focus de la 0:44 (AH, THE VOICE!!!)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: