Varză de Bruxelles cu bacon prăjit și unt

21 Dec

varza de bruxelles cu bacon

Există un gust ciudăţel în plăntuţa asta, varza de Bruxelles. E amară ca și cum ai încerca să mănânci măsline, andive și foi de dafin în același timp. Şi totuși, undeva la mijloc, apare un gust foarte interesant care te face să îţi placă. Mă gândesc că e ca atunci când bei whisky prima dată – la început vrei să mori, apoi îţi dai seama că are o grămadă de arome despre care nu știai că există.

Am citit inclusiv că în UK, unde varza asta e o garnitură tradiţională de Crăciun, părinţii își ameninţă copiii cu ea. Dar oricum, în caz că CHIAR nu vă place varza, reţeta de mai jos are și bacon prăjit și unt, cu care merge GROZAV!

Bun, deci.

Varză de Bruxelles cu bacon prăjit și unt

2 porţii (ca garnitură) // 20 de minute

300g varză de Bruxelles

200g de bacon, tăiat cubuleţe

2 linguri de unt

1. Puneţi o oală cu apă sărată la fiert, ca și cum aţi pregăti-o pentru paste. Până începe să fiarbă, curăţaţi varza: tăiaţi rădăcina, apoi crestaţi capătul respectiv în cruce*. Decojiţi frunzele închise la culoare de la exterior (primul strat). Când apa a început să fiarbă, adăugaţi varza în oală. Lăsaţi-o între 5 și 10 minute, până se înmoaie dar nu își pierde consistenţa (ca să vedeţi dacă e făcută as you like it, scoateţi una și o testaţi).

2. Cât timp fierbe varza, încingeţi o cratiţă încăpătoare și rumeniţi baconul în ea.

3. Scurgeţi varza, adăugaţi-o peste bacon și puneţi cratiţa pe foc mic. Adăugaţi cele două linguri de unt și așteptaţi să se topească, amestecând pentru ca toată varza să fie acoperită. Luaţi-o de pe foc și puneţi sare și piper după gust.

*Asta e o schemă învăţată de la Nigella, care are mai multe explicaţii in her awesome book de Crăciun.

De asemenea, nu reușesc să-mi dau seama ce piesă ar merge cu varza de Bruxelles. Deși asta ar putea fi o idee bună.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: