Christmas Caprese pentru cine urăște roșiile iarna

26 Dec

caprese

Ideea de a coace roșiile înainte de a le pune pe platoul wid mozzarella îi aparţine Nigellei în Nigellissima și schimbă total datele problemei. Dacă sunteţi ca mine și aţi prefera să mâncaţi o șosetă în loc de roșii de import în decembrie, reţeta asta e perfectă. Roșiile cherry stau o jumătate de oră la cuptor, timp în care devin moi și dulci.

Caprese cu roșii coapte

30 de minute //2 porţii

2 bulgărași de mozzarella (300g)

200-300g de roșii cherry

1 linguriţă de oregano

ulei de măsline (pentru roșii)

ulei de măsline extravirgin (pentru servit)

(o tonă de) pesto, pentru servit*

1. Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Tăiaţi roșiile cherry pe jumătate și aranjaţi-le într-o tavă întinsă, într-un singur strat, cu partea tăiată în sus. Presăraţi sare, piper și oregano, stropiţi-le cu ulei de măsline și daţi-le la cuptor timp de aproximativ 30 de minute.

2. Transferaţi roșiile pe un platou. Rupeţi mozzarella în fâșii și puneţi-o printre roșii. Stropiţi totul cu ulei de măsline extravirgin și serviţi cu pesto.

*Dacă aveţi timp și busuioc proaspăt să-l faceţi în casă, do it.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: